Top 5 scurtături pentru Mac care vă vor face să fiți mai productivi

 Top 5 scurtături pentru Mac care vă vor face să fiți mai productivi

Scurtături MacOS

Tastele de comandă rapidă sunt ca niște eroi, deoarece asistența lor ajută la realizarea vieții noastre de muncă. Dar, acest articol nu se referă la sărbătorirea eroilor tastelor rapide, ci mai degrabă (așa cum se vede foarte mult din titlu) despre unele dintre cele mai bune taste rapide pentru sistemul de operare Mac .    

Dacă sunteți într-adevăr un utilizator Mac loial, care este serios în legătură cu aceste taste rapide pentru îmbunătățirea productivității muncii, acest articol merită atenția dumneavoastră. Acest articol va fi util în special pentru cei care doresc să ia cunoștință de lucrurile de bază, cum ar fi  să facă o captură de ecran pe Mac  sau oricine nu dorește să piardă timpul jucând cu mouse-ul sau touchpad-ul.   

Și înainte de a apăsa tasta „enter” pentru a parcurge 5 scurtături de Mac pentru productivitatea muncii, iată un fapt interesant. Nefolosirea tastelor de scurtătură te face să pierzi aproape 64-70 de ore pe an, ceea ce este aproape echivalent cu 3 mai puține zile lucrătoare în calendarul de muncă.  

1. Command + Space pentru meniul Spotlight: 

Spotlight este o caracteristică importantă în Mac care ajută la preluarea tuturor tipurilor de informații și la aducerea aceleași chiar în fața ecranului. Aceste informații pot fi preluate din diverse locuri, cum ar fi fișierele / dosarele îngropate undeva în sistemul Mac sau de pe World Wide Web (Internet). Acum, tasta rapidă pentru această funcție incredibil de utilă este Command + Bara de spațiu. 

Credit: asistență Apple

Când trebuie să obțineți informații vitale pentru munca dvs., utilizați doar tasta rapidă „Command + Bara de spațiu” și veți obține informațiile de care aveți nevoie super rapid.   

Înainte de a merge mai departe aici este un sfat important: puteți trage fereastra reflectoarelor oriunde pe desktop și o puteți mări.  

2. Shift + Command + 3/4 pentru captură de ecran:  

Astăzi, preluarea capturilor de ecran a devenit o parte importantă a vieții de muncă, deoarece ajută foarte mult la îmbunătățirea calității muncii noastre. Utilizatorii Mac pot face capturi de ecran folosind tastele scurte Shift + Command + 3 și Shift + Command + 4.  

Credit: asistență Apple

Shift + Command + 3 este o tastă rapidă pentru a face captură de ecran a întregului ecran.  

Shift + Command + 4, pe de altă parte, este o tastă rapidă pentru a lua o captură de ecran a unui anumit sau a unei secțiuni specifice a ecranului Mac. Vă rugăm să rețineți că, odată ce fereastra dorită va obține o fotografie (după apăsarea tastei rapide, va trebui să atingeți mouse-ul sau trackpad-ul pentru a obține o captură de ecran perfectă.  

Vă rugăm să rețineți că folosind tasta rapidă Comandă + Shift + 5 vă va ajuta să deschideți ecranul de utilitate pentru captură de ecran.   

3. Command + Shift și Command + Shift + Z pentru refacerea și anularea comenzii anterioare: 

Ușurătatea de a reface și de a anula comenzile din trecut face în mod nejustificat munca noastră mult mai ușoară și fără probleme. Atât utilizatorii Mac cât și Windows vor fi de acord cu privire la acest fapt. Dar, pentru toți cei care folosesc macOS, trebuie doar să apese următoarele taste pentru a anula acțiunile. 

Command + Z = anularea comenzii anterioare.  

Command + Shift + Z = reluarea comenzii anterioare.  

4. Command + Option + Esc pentru ieșirea unei aplicații: 

Se întâmplă doar așa, mai ales atunci când sunt deschise / funcționate prea multe file sau funcții, încât din când în când, o aplicație să nu mai răspundă. Situația devine și mai acută atunci când problema persistă, în ciuda folosirii butonului „închide” din bara de meniu. Acest lucru poate provoca o piedică majoră în activitatea dvs. pentru a vă afecta negativ productivitatea.   

Cu toate acestea, o simplă cheie rapidă îi va ajuta cu ușurință pe utilizatorii Mac în rezolvarea acestei probleme. Apăsarea tastelor command + option + esc îi va ajuta pe proprietarii de Mac să forțeze să renunțe la aplicația care nu răspunde aproape instantaneu și să își reia activitatea normal.  

5. Apăsați Command + Control + D pentru a obține semnificația oricărui cuvânt: 

Utilizatorii de Mac își pot îmbunătăți ușor limba engleză și își pot acumula vocabularul apăsând simultan Command + Control + D. Dar înainte de a utiliza această comandă rapidă, va trebui să plasați mouse-ul lângă cuvântul pe care încercați să îl căutați. Această cheie rapidă nu este utilă doar pentru scriitorii profesioniști, ci pentru oricine dorește să creeze engleza pentru îmbunătățirea perspectivelor de carieră.       

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *