TikTok va înceta accesarea conținutului clipboard de pe dispozitivele iOS

 TikTok va înceta accesarea conținutului clipboard de pe dispozitivele iOS

TikTok spune că va opri accesarea conținutului clipboard utilizatorilor pe dispozitive iOS, după o nouă caracteristică de transparență a vieții private în iOS 14.

Ori de câte ori o aplicație terță accesează clipboard-ul unui dispozitiv cu iOS 14, apare o notificare. Utilizatorii au descoperit că TikTok verifica conținutul din clipboard la fiecare câteva taste, chiar și atunci când aplicația rulează în fundal.

Compania-mamă TikTok, bazată pe Beijing ByteDance, a spus că la începutul acestui an intenționează să oprească accesarea clipboard-urilor dispozitivelor, a raportat The Telegraph , dar nu a dat o dată fermă.

„În urma lansării beta a iOS 14 pe 22 iunie, utilizatorii au văzut notificări în timp ce foloseau o serie de aplicații populare. Pentru TikTok, acest lucru a fost declanșat de o caracteristică concepută pentru a identifica comportamentul repetitiv și spammy “, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că compania s-a” angajat să protejeze confidențialitatea utilizatorilor și să fie transparentă cu privire la modul în care funcționează aplicația noastră. “

TikTok a fost criticat pentru problemele de securitate din trecut; în februarie 2019, compania a plătit 5,7 milioane USD Comisiei Federale de Comerț pentru presupuse încălcări ale COPPA, legea privind confidențialitatea copiilor Permise copiilor sub 13 ani să se înscrie la aplicație fără acordul părinților. De atunci au făcut modificări ale aplicației care au crescut controalele parentale .

Mai multe agenții guvernamentale americane , inclusiv Administrația Securității Transporturilor, Departamentul de Stat , Departamentul Securității Interne, Marina și Armata, au interzis utilizarea aplicației pe dispozitivele emise de guvern, invocând probleme de securitate pentru conexiunile lui ByteDance cu chinezii.

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *