iOS 14: Toate Funcțiile Noi!

 iOS 14: Toate Funcțiile Noi!

Apple, în iunie 2020, a introdus cea mai recentă versiune a sistemului său de operare iOS 14, care urmează să fie lansat în această toamnă. iOS 14 este una dintre cele mai mari actualizări iOS ale Apple până în prezent, introducând modificări ale designului ecranului de pornire, funcții noi majore, actualizări pentru aplicații existente, îmbunătățiri Siri și multe alte modificări care simplifică interfața iOS.

În primul rând, iOS 14 aduce un ecran de pornire reproiectat care include suport pentru widget-uri pentru prima dată. Widget-urile pot fi trase din partea stângă al ecranului principal chiar pe ecranul de pornire și pot fi fixate în dimensiuni diferite.

Cu o caracteristică Smart Stack, iPhone-ul poate utiliza informații de pe dispozitiv pentru a afișa widgetul potrivit în funcție de timp, locație și activitate. Fiecare pagină a ecranului de pornire poate afișa widget-uri personalizate pentru muncă, călătorii, sport și multe altele. Secțiunea din partea stângă unde sunt găzduite widget-urile a fost, de asemenea, reproiectată și există o galerie de widget-uri unde utilizatorii pot alege widget-uri noi din aplicații și personaliza aceste widget-uri.

Deplasarea până la sfârșitul paginilor aplicației pe un iPhone deschide noua bibliotecă de aplicații (App Library), care este o interfață ce arată toate aplicațiile de pe iPhone pentru a vedea toate aplicațiile de pe iPhone-ul tău. Aplicațiile sunt organizate în foldere, dar există și foldere create de Apple, cum ar fi Sugestii și Apple Arcade, care arată în mod inteligent aplicațiile. Descărcări de aplicații noi pot fi adăugate pe ecranul de domiciliu sau păstrate în bibliotecă de aplicații (App Library) pentru a vă păstra ecranul principal mai curat.

Ceia ce au dorit toți utlizatorii de iPhone, în sfârșit a apărut in iOS 14, Apelurile telefonice (și apelurile FaceTime / VoIP) vor apărea într-un banner mic pe ecranul iPhone-ului, deasemenea și Siri, care la activarea ei se va afișa o pictogramă Siri animată în partea de jos a ecranului.

Iar cu funcția Picture in Picture (PiP), utilizatorii pot viziona videoclipuri sau vorbi pe FaceTime, utilizând, de asemenea, alte aplicații în același timp, cu FaceTime sau un videoclip care se redă într-o pictogramă mică care poate fi mutată în orice colț al ecranului iPhone-ului.

Siri a devenit mai inteligentă în iOS 14 și poate răspunde la o gamă mai mare de întrebări cu informații extrase de pe internet, și acum poate trimite și mesaje audio. Dictarea tastaturii ce rulează pe dispozitiv, a fost adăugat un strat suplimentar de confidențialitate pentru mesajele dictate.

Apple a adăugat App Clips în iOS 14, permițând utilizatorilor să profite de unele caracteristici ale aplicației fără a fi nevoie să descarce aplicația completă. App Clips vă permite să faceți lucruri cum ar fi: să închiriați un scuter, să cumpărați o cafea, să faceți o rezervare la restaurant sau să completați un contor de parcare doar scanând un cod, fără a fi nevoie să descărcați o aplicație completă.

Să vorbime despre aplicația Mesaje, începem cu ceia că Apple permite utilizatorilor să fixeze o conversație importantă, astfel încât să rămână în partea de sus a aplicației. Mesajele pot fi fixate cu o simplă glisare spre dreapta pe orice chat. A mai fost adăugat o nouă funcție de răspunsuri ce poate fi utilizată pentru a răspunde la un mesaj specific într-o conversație, care este utilă în special în chaturile de grup.

Pentru conversațiile de grup, Apple a adăugat o caracteristică @menționează, ceea ce ajută utilizatorii ca un chat de grup să-l poți pune pe mut, iar când vei fi menționat in acel chat de grup vei primi o notificare. Fotografiile de chat de grup pot fi personalizate cu o imagine sau un emoji, iar pictogramele pentru fiecare persoană din partea de sus a unei conversații ne dă clar de înțeles cine a vorbit ultima dată.

Pentru aplicația Sănătate, Apple a adăugat un suport pentru urmărirea somnului pe Apple Watch, plus o listă de verificare a sănătății pentru gestionarea caracteristicilor de sănătate și securitate (SOS de urgență, ID medical, detecție de căderi și ECG), și o caracteristică pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă cum nivelul audio poate să-ți afecteze sănătatea auditivă.

Există o nouă aplicație de traducere creată de Apple, care oferă traduceri de text și voce în și din 11 limbi. Această aplicație permite descărcarea limbilor doar pentru traduceri pe dispozitiv, și încă o funcție care permite utilizatorilor să poată vorbi cu cineva care vorbește o altă limbă, detectând automat limba vorbită și tradusă în mod corespunzător.

Limbile acceptate sunt: Arabă, Chineză, Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Japoneză, Coreeană, Portugheză, Rusă și Spaniolă.

Și cel mai important, ce dispozitive vor putea avea acest iOS.

 • iPhone 11 Pro
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (2016)
 • iPod touch (7th generation)

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *