Cum asculți muzica de la telefon la autoradio: 6 moduri

 Cum asculți muzica de la telefon la autoradio: 6 moduri

Dacă v-ați săturat să vă luptați cu un sistem multimedia vechi sau doar primitiv într-o mașină, este logic să învățați cum să transferați muzică pe acesta direct de pe smartphone. Acest lucru este valabil mai ales pentru utilizatorii activi ai serviciilor moderne de streaming muzical, care continuă să câștige tracțiune.

Folosind portul AUX

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: Ring Automotive)

AUX (line in) este o interfață audio standard de 3,5 mm care acceptă căști cu fir standard. Singurul lucru, în mașină, funcționează numai pentru intrare, nu pentru ieșire – de unde și numele. Poate fi fie pe panoul frontal al radioului, fie poate fi ascuns în spatele elementelor din interiorul mașinii.

Pentru a vă conecta smartphone-ul la mufa de intrare, aveți nevoie de un cablu audio special de 3,5 mm (tată) la 3,5 mm (tată). Dacă gadgetul nu are o ieșire corespunzătoare, aveți nevoie și de un adaptor special pentru portul utilizat – fie USB-C (masculin) la 3,5 mm (feminin), fie Lightning (masculin) până la 3,5 mm (feminin).

Plusuri:

 • transmisie de semnal audio de înaltă calitate;
 • o abundență de dispozitive acceptate;
 • simplitatea și disponibilitatea magnetofonelor radio.

Minusuri:

 • cablu suplimentar în mașină;
 • reacție zero la butoanele de pe volan;
 • nu există afișarea pieselor la radio.

Prin USB

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: Nissan)

Spre deosebire de o conexiune AUX cu fir, prin care sunetul analogic este transmis către sistemul multimedia al mașinii, o conexiune smartphone prin USB necesită un semnal digital. Acesta este procesat de magnetofonul radio din interiorul cabinei și apoi este transmis difuzoarelor.

În acest caz, un smartphone bazat pe sistemul de operare Android poate fi adesea folosit ca stocare externă sau unitate flash. Înregistratorul de casetă radio va prelua pur și simplu fișierele necesare de pe el și îl va folosi pe ecran. Apropo de iPhone, poate transfera fișiere din Muzică în modul iPod.

Conexiunea USB implică adesea afișarea pieselor redate și a listei de redare în ansamblu pe ecranul radioului auto. În același timp, puteți naviga între ele folosind butoanele de control din cabină – de exemplu, tastele media de pe volan.

Adesea, porturile USB care acceptă o astfel de conexiune, furnizează tensiune suplimentară pentru a încărca dispozitivul mobil. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, porturile sunt instalate în mașini pentru încărcare și nu pentru transferul de muzică în sistemul multimedia.

Plusuri:

 • transmisie de semnal audio de înaltă calitate;
 • poate exista o reacție la butoanele de pe volan;
 • afișarea pieselor la radio;
 • poate exista încărcare simultană.

Minusuri:

 • cablu suplimentar în mașină;
 • puține dispozitive și servicii acceptate;
 • rareori disponibilă în casetofoane radio de la terți.

Bluetooth

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: AliExpress)

Îndepărtându-se de conexiunea prin cablu, îmi vine imediat în minte transmisia audio fără fir folosind Bluetooth. În sistemele multimedia auto standard, această capacitate face de obicei parte dintr-un pachet de apeluri hands-free.

Deoarece pe marea majoritate a mașinilor această funcție este adesea indisponibilă în principiu sau nu este utilizată din cauza configurației slabe, echipamentul suplimentar trebuie utilizat pentru conexiunea Bluetooth. Există o mulțime de gadgeturi similare pe piață – astfel, de exemplu, sunt vândute în sortimentul de pe AliExpress.

Transmițătoarele Bluetooth terțe sunt cel mai adesea „fluiere” care sunt conectate la linia de intrare (AUX) din mașină. Ei preiau semnalul de pe smartphone și îl transmit în continuare în format analog cu toate avantajele și dezavantajele acestei abordări, care au fost menționate mai sus.

Conexiunea Bluetooth este de cele mai multe ori concepută special pentru conversațiile telefonice, deci nu se distinge atât de des prin calitatea sa specială. În plus, de obicei este nevoie de mult timp pentru a conecta un smartphone la sistem, astfel încât cipul își pierde relevanța în timpul călătoriilor scurte prin oraș.

Plusuri:

 • fără cablu suplimentar în mașină (Bluetooth încorporat);
 • poate exista o reacție la butoanele de pe volan (Bluetooth încorporat);
 • poate afișa piese la radio (Bluetooth încorporat).

Minusuri:

 • de multe ori transmisie audio de calitate slabă;
 • reconectarea pe termen lung a dispozitivelor;
 • încorporat nu este foarte comun.

Folosind un transmițător FM

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: Lifewire)

O atenție specială este, de asemenea, acordată transmiterii semnalelor audio către sistemul multimedia auto de pe un smartphone folosind radio FM. Desigur, această posibilitate poate fi realizată numai cu ajutorul unor echipamente suplimentare – este imposibil să se facă acest lucru prin mijloace standard în majoritatea covârșitoare a cazurilor.

Pentru această aventură, aveți nevoie de un transmițător FM special – un transmițător de semnal radio. Poate fi instalat separat (de exemplu, într-o brichetă de mașină cu un smartphone conectat prin Bluetooth) sau se poate lipi direct de un smartphone folosind ieșirea audio de 3,5 mm a gadgetului.

Transmițătorul FM transmite semnalul audio la o anumită frecvență radio. Prin urmare, este suficient să îl selectați pe un sistem audio standard sau terț pentru a vă bucura de muzică. Uneori va fi posibil să ascultați muzică de la un astfel de gadget chiar și în mai multe mașini în același timp, dacă acestea sunt în apropiere.

Cu toate acestea, nu este nevoie să vorbim despre calitatea sunetului în acest caz – cel mai adesea este destul de mediocru. Prin urmare, această opțiune este adesea aleasă dacă nu există o linie de intrare în sistemul multimedia auto standard și nu doriți să instalați una terță parte.

Plusuri:

 • nu există cablu suplimentar în mașină.

Minusuri:

 • transmisie audio de calitate slabă;
 • reacție zero la butoanele de pe volan;
 • nu există afișare de piese la radio;
 • reconectarea pe termen lung a dispozitivelor.

Cu Mirrorlink

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: YouTube)

Această tehnologie, despre care mulți entuziaști experimentați nu cunosc, implică oglindirea ecranului unui smartphone care rulează sistemul de operare Android sau iPhone pe afișajul mașinii – desigur, împreună cu orice sunet, inclusiv muzică.

Pentru a conecta smartphone-ul la sistemul Mirrorlink, se utilizează fie un cablu compatibil, fie Wi-Fi. În cazul Android, pentru a transfera imaginea este utilizat un software special de la terți, iar iPhone-ul are nevoie doar de AirPlay încorporat pentru aceasta.

Pentru a lucra cu Mirrorlink, este necesar un dispozitiv separat care să se conecteze la monitor. Costul întregii întreprinderi este foarte diferit, în funcție de posibilitatea utilizării ecranului standard al sistemului multimedia încorporat, de existența unor ecrane suplimentare pe tetiere etc.

Este logic să te deranjezi cu Mirrorlink în ceea ce privește muzica numai dacă sistemul este necesar pentru alte sarcini mai complexe: vizualizarea conținutului vizual, utilizarea navigării etc. În alte cazuri, este mai bine să ne oprim asupra opțiunilor mai primitive, care au fost discutate mai devreme.

Plusuri:

 • transmisie de semnal audio de înaltă calitate;
 • o mare de posibilități suplimentare.

Minusuri:

 • costul ridicat și complexitatea proiectului;
 • puține dispozitive acceptate;
 • reacție zero la butoanele de pe volan;
 • reconectarea pe termen lung a dispozitivelor.

Prin sisteme de mașini inteligente

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: BMW)

Desigur, dacă utilizați o mașină suficient de proaspătă, este probabil să accepte sistemele Apple CarPlay și / sau Android Auto de la Google – marea majoritate a mașinilor cu specificații normale ar trebui să fie echipate cu ele în ultimii doi ani. Sunt ușor de manevrat și foarte confortabili.

De fapt, Apple și Google și-au creat propriile interfețe pentru mașini care fac posibilă interacțiunea cu datele de pe dispozitiv. Pentru aceasta, pot fi utilizate atât conexiuni prin cablu, cât și fără fir, în funcție de caracteristicile hardware ale gadgeturilor.

Desigur, în acest caz, puteți lucra cu muzică pe dispozitiv, despre care vorbim astăzi. În plus, există acces la cartografiere și la multe alte servicii, inclusiv podcast-uri și mesaje. Sistemele Apple CarPlay și Android Auto ale Google sunt în continuă evoluție și sunt saturate de noi funcții.

Desigur, dacă sistemul multimedia standard al mașinii dvs. nu acceptă Apple CarPlay sau Android Auto, puteți instala unul terț cu acest cip. Cu toate acestea, dacă vorbim doar despre transferul de muzică, este puțin probabil ca costul acestei întreprinderi să vă mulțumească cu adevărat.

Plusuri:

 • transmisie de semnal audio de înaltă calitate;
 • reacția la butoanele de pe volan;
 • afișarea pieselor la radio;
 • o mare de oportunități suplimentare;
 • poate exista încărcare simultană.

Minusuri:

 • costul ridicat și complexitatea proiectului;
 • câteva dispozitive acceptate.

Rezumând

Cum să transferați muzică de la telefon la autoradio: în 6 moduri
(Sursa: GoMechanic)

Dacă mașina nu acceptă Apple CarPlay și Android Auto, atunci cel mai simplu mod este să conectați smartphone-ul la sistemul multimedia utilizând linia de intrare – aka AUX. Pentru a face acest lucru, va fi suficient doar să achiziționați cablul adecvat, precum și, dacă este necesar, un adaptor la portul smartphone.

Dacă ți-a fost de folos postarea, ce ar fi să dai like sau share ?

Te-ar mai interesa

AMAZON HALO, fitness brățară și o aplicație care îți scanează vocea și corpul

Top 5 scurtături pentru Mac care vă vor face să fiți mai productivi

iOS 14: Toate Funcțiile Noi!

Mercedes-Benz și Nvidia fac echipă pentru a dezvolta supercomputere de nouă generație pentru mașini

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *