Noul PlayStation 5

 Noul PlayStation 5

Eliminarea unității dvd ar trebui să însemne că ediția digitală a PS5 este și mai ieftină, dar Sony nu a menționat încă prețurile. Sony a dezvăluit pur și simplu designul în timpul transmisiunii live, dar compania nu a furnizat nicio dată de lansare fermă sau prețuri exacte pentru oricare dintre variantele PS5.

La fel ca Xbox Series X, PS5 poate fi plasat vertical sau orizontal sub un televizor sau monitor. Sony a construit un stand care funcționează pentru oricare orientare, iar compania utilizează ceea ce arată: un stand diferit pentru ediția digitală a PS5. Partea superioară a unității PS5 pare să includă și aerisiri pentru disiparea căldurii, cu porturi USB-A și USB-C în partea din față

Sony a creat, de asemenea, o serie de accesorii pentru PS5, inclusiv o stație de încărcare DualSense, o nouă cameră HD, căști wireless Pulse 3D și o telecomandă media. Sony nu a anunțat încă prețurile pentru niciunul dintre accesoriile sale sau dacă toate se vor lansa alături de noile console PS5.

Dezvăluirea hardware-ului PS5 de la Sony vine la câteva luni după ce Microsoft a dezvăluit aspectul asemănător unui computer al consolei sale următoare, Xbox Series X, până în decembrie 2019.

Sony, la fel ca Microsoft, a furnizat încet mai multe informații despre noul său model PS5 în ultimele luni. Consola va ajunge în sezonul vacanțelor și este alimentată de un procesor AMD Zen 2 cu opt nuclee și un GPU personalizat bazat pe AMD RDNA 2. Sony a anunțat specificațiile PS5 în martie, iar cipurile AMD personalizate vor oferi 10,28 teraflop de putere folosind frecvențe variabile atât pe CPU cât și pe GPU.

Sony utilizează, de asemenea, o soluție SSD proprie pentru a stimula timpul de încărcare pentru jocuri. SSD va oferi 825 GB de stocare și 5,5 GB / s de performanță. Sony solicită ca toate jocurile să fie instalate pe SSD-ul intern pentru a folosi viteza de citire. Epic Games a oferit recent o uimitoare demonstrație tehnică Unreal 5 care se desfășoară pe PS5, prezentând încărcarea de active cinematografice 8K și efecte dinamice de iluminare. PS5 va suporta, de asemenea, grafică 8K, grafică 4K la o rată de actualizare de 120Hz și audio 3D.

Sony a anunțat, de asemenea, controlorul DualSense al PS5 pe 7 aprilie. Controlerul are butoane adaptive, feedback haptic și un nou buton de creare conceput pentru a partaja conținutul jocului. Ca și controlerele DualShock ale companiei, D-PAD și butoanele vor rămâne în jumătatea superioară a controlerului, în timp ce cele două stick-uri analogice vor fi în partea de jos. DualSense va avea, de asemenea, un touchpad montat în centru și o bară de lumină redesenată, care se află pe fiecare parte a touchpad-ului.

PS5 va susține, de asemenea, o „majoritate covârșitoare” din cele peste 4.000 de titluri PlayStation 4 care există astăzi. “Ne așteptăm ca titlurile compatibile înapoi să funcționeze cu o frecvență sporită pe PS5, astfel încât să poată beneficia de rate de cadru mai mari sau mai stabile și rezoluții potențial mai mari”, a spus Sony în martie. Și Ubisoft a spus deja că Assassin’s Creed Valhalla se îndreaptă spre PlayStation 5 în acest sezon de sărbători.

Alte postări:

1 Comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *