AMAZON HALO, fitness brățară și o aplicație care îți scanează vocea și corpul

 AMAZON HALO, fitness brățară și o aplicație care îți scanează vocea și corpul

Amazon intră pe piața gadgeturilor de sănătate cu o nouă bandă de fitness și un serviciu de abonament numit Halo. Spre deosebire de Apple Watch sau chiar de majoritatea Fitbit-urilor de bază, Amazon Halo Band nu are ecran. Aplicația care vine împreună cu acesta vine cu setul obișnuit de funcții de urmărire a fitnessului, împreună cu două idei inovatoare – și potențial tulburătoare -: utilizarea camerei pentru a crea scanări 3D pentru grăsime corporală și ascultarea emoțiilor din vocea ta.

Halo Band va costa 99,99 USD, iar serviciul (care este necesar pentru funcțiile mai avansate ale lui Halo) costă 3,99 USD pe lună. Amazon îl lansează astăzi ca un program de acces timpuriu numai pentru invitații, cu un preț introductiv de 64,99 USD, care include șase luni de serviciu gratuit. Serviciul Halo este un produs separat care nu face parte din Amazon Prime.

Lipsa unui ecran de pe Halo Band este primul indicator că Amazon încearcă să-și croiască o nișă care să se concentreze puțin mai puțin pe sport și exerciții fizice și puțin mai mult pe schimbările stilului de viață. Pe lângă cardio, somn, grăsime corporală și urmărirea tonului vocii, un abonament Halo va oferi o suită de „laboratoare” dezvoltate de parteneri. Sunt provocări scurte concepute pentru a vă îmbunătăți obiceiurile de sănătate – cum ar fi meditația, îmbunătățirea obiceiurilor de somn sau pornirea rutinelor de exerciții de bază.

Halo Band „nu este un dispozitiv medical”, îmi spune Amazon. Ca atare, nu a trimis dispozitivul la FDA pentru niciun fel de aprobare, inclusiv „ autorizația FDA ” cu o atingere mai ușoară pe care au folosit-o atât de multe alte benzi de fitness.

HARDWARE-UL HALO BAND

Halo Band este alcătuită dintr-un modul senzor și o bandă care face clic pe el în partea de sus. Este un concept simplu și unul pe care l-am mai văzut. Lipsa unui afișaj înseamnă că, dacă doriți să vă verificați pașii sau ora, va trebui să legați altceva la încheietura mâinii sau doar să vă verificați telefonul.

Cele trei opțiuni de culoare pentru Halo Band
Cele trei opțiuni de culoare pentru Halo Band.
Amazon va vinde o mulțime de stiluri și culori diferite de bandă
Amazon va vinde o mulțime de stiluri și culori diferite de bandă.

Trupei îi lipsesc opțiuni din ce în ce mai standard, cum ar fi GPS, Wi-Fi sau un radio celular, un alt semn că este menit să fie un tip de tracker mai relaxat. Are un accelerometru, un senzor de temperatură, un monitor de ritm cardiac, două microfoane, o lumină indicatoare LED și un buton pentru a porni sau opri microfoanele. Microfoanele nu sunt pentru a vorbi cu Alexa, apropo, sunt disponibile pentru funcția de ton vocal. Nu există în mod explicit nicio integrare Alexa.

Comunică cu telefonul dvs. prin Bluetooth și ar trebui să funcționeze la fel de bine atât cu iPhone-uri, cât și cu telefoane Android. Cele trei culori principale ale benzii care vor fi vândute sunt onix (negru), mineral (albastru deschis) și aur roz (roz-ish).

Desigur, va exista o serie de trupe opționale, astfel încât să puteți alege una care să se potrivească stilului dvs. – și toate nu au o asemănare mică cu trupele populare Apple Watch. Benzile din țesătură vor costa 19,99 USD, iar benzile sport vor fi de 15,99 USD.

Amazon intenționează ca utilizatorii să lase Halo Band permanent: bateria ar trebui să dureze o săptămână întreagă, iar senzorul este rezistent la apă până la 5 ATM. Amazon îl numește „rezistent la înot”.

Dar unde serviciul Halo se diferențiază cu adevărat este în două caracteristici noi, numite Body și Tone. Primul folosește camera dvs. smartphone pentru a captura o scanare 3D a corpului și apoi pentru a vă calcula grăsimea corporală, iar cea de-a doua folosește un microfon pe banda Halo pentru a asculta tonul vocii și a raporta starea dvs. emoțională pe tot parcursul zilei.

Caracteristica de scanare a corpului Halo, care calculează procentul de grăsime corporală.
Caracteristica de scanare a corpului Halo, care calculează procentul de grăsime corporală.

SCANĂRI CORPORALE

Scanările corporale funcționează doar cu camera smartphone-ului dvs. Aplicația vă instruiește să purtați îmbrăcăminte strânsă (în mod ideal doar lenjeria intimă) și apoi să vă îndreptați la câțiva pași de cameră. Apoi, face patru fotografii (față, spate și ambele părți) și le încarcă pe serverele Amazon, unde sunt combinate într-o scanare 3D a corpului dvs. trimisă înapoi pe telefon. Datele sunt apoi șterse de pe serverele Amazon.

Halo vă scanează corpul cu patru fotografii
Halo vă scanează corpul cu patru fotografii.

Odată ce ați efectuat scanarea 3D, Amazon folosește învățarea automată pentru a o analiza și a calcula procentul de grăsime corporală. Amazon susține că procentul de grăsime corporală este un indicator de sănătate mai fiabil decât greutatea sau indicele de masă corporală. Amazon susține, de asemenea, că cântarele inteligente care încearcă să măsoare grăsimea corporală folosind impedanța bioelectrică nu sunt la fel de exacte ca scanarea sa. Amazon spune că a făcut un studiu intern pentru a susține aceste afirmații și ar putea începe să trimită lucrări revistelor medicale peer-review în viitor.

În cele din urmă, odată ce ați efectuat scanarea, aplicația vă va oferi un mic glisor pe care îl puteți trage cu degetul pentru ca acesta să arate cum ați arăta cu mai mult sau mai puțină grăsime corporală.

Halo folosește AI în cloud Amazon pentru a crea scanarea 3D și a calcula procentul de grăsime corporală
Halo folosește AI în cloud Amazon pentru a crea scanarea 3D și a calcula procentul de grăsime corporală.

Această caracteristică este menită să fie educativă și motivațională, dar ar putea fi, de asemenea, literalmente periculoasă pentru persoanele cu tulburări dismorfice ale corpului, anorexie sau alte probleme de imagine de sine. Am întrebat Amazon despre acest lucru în mod direct și compania spune că a introdus ceea ce speră să fie câteva garanții: aplicația vă recomandă să vă scanați numai la fiecare două săptămâni, nu va permite glisorul să prezinte niveluri periculoase de grăsime corporală, și conține informații despre cât de puțină grăsime corporală poate crește riscul pentru anumite probleme de sănătate. În cele din urmă, deși oricine cu vârsta de cel puțin 13 ani poate folosi Halo Band, funcția de scanare corporală va fi permisă doar persoanelor cu vârsta de 18 ani sau mai mult.

Halo îți ascultă vocea și ghicește starea ta emoțională
Halo îți ascultă vocea și ghicește starea ta emoțională.

URMĂRIREA TONULUI VOCII TALE

Microfonul de pe Amazon Halo Band nu este destinat comenzilor vocale; în schimb, îți ascultă vocea și raportează despre ceea ce crede că a fost starea ta emoțională pe tot parcursul zilei. Dacă nu vă înscrieți, microfonul de pe Band nu face deloc nimic.

Odată ce vă înscrieți, aplicația Halo vă va solicita să-i citiți un text, astfel încât să vă poată antrena un model în voce, permițând Halo Band să introducă doar tonul dvs. și nu pe cei din jur. După aceea, trupa va asculta intermitent vocea ta și o va judeca pe valori cum ar fi pozitivitatea și energia.

Este un sistem pasiv și intermitent, ceea ce înseamnă că nu îi poți cere în mod activ să-ți citească tonul și nu ascultă tot timpul. De asemenea, puteți dezactiva microfonul în orice moment, apăsând butonul până când apare scurt un LED intermitent roșu care să vă arate că este dezactivat.

Amazon observă rapid că vocea dvs. nu este încărcată niciodată pe niciun server și niciodată auzită de niciun om. În schimb, trupa trimite fragmentele sale audio pe telefonul dvs. prin Bluetooth și este analizată acolo. Amazon spune că aplicația Halo șterge imediat mostrele vocale după ce le analizează pentru starea ta emoțională.

Acesta preia tonul, intensitatea, ritmul și tempo-ul vocii dvs. și apoi le clasifică în „momente notabile” pe care le puteți reveni și revizui pe tot parcursul zilei. Unele dintre stările emoționale includ cuvinte precum speranță, exaltat, ezitant, plictisit, apologetic, fericit, îngrijorat, confuz și afectuos.

Am întrebat Amazon dacă această caracteristică Tone a fost testată în accente, sex și culturi diferite. Un purtător de cuvânt spune că „a fost o prioritate de top pentru echipa noastră”, doar că „dacă aveți un accent, puteți utiliza Tone, dar rezultatele dvs. vor fi probabil mai puțin exacte. Tone a fost modelat după engleza americană, dar este doar prima zi și Tone va continua să se îmbunătățească. ”

Ecranul principal al aplicației Halo
Ecranul principal al aplicației Halo.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR

Atât funcțiile Body, cât și Tone sunt utilizări inovatoare ale AI aplicate, dar sunt susceptibile să declanșeze orice număr de clopote de alarmă de confidențialitate. Amazon spune că este extrem de atent cu datele utilizatorilor. Compania va posta un document care detaliază fiecare tip de date, unde sunt stocate și cum să le ștergeți.

Fiecare funcție este opțională, ușor de dezactivat și este ușor de șters datele. De exemplu, nu este necesar să creați o scanare corporală și chiar dacă faceți acest lucru, recenzorii umani nu vor vedea niciodată aceste imagini. Amazon spune că cele mai sensibile date, cum ar fi scanările corporale și datele Tone, sunt stocate doar local (deși fotografiile trebuie încărcate temporar, astfel încât serverele Amazon să poată construi modelul 3D). Amazon nici măcar nu permite Halo să se integreze cu alte aplicații de fitness, cum ar fi Apple Health, la lansare.

Unele dintre punctele cheie includ:

  • Profilul dvs. Halo este distinct de contul dvs. Amazon – și va trebui să fie activat individual cu un al doilea factor, cum ar fi un mesaj text, astfel încât oricine altcineva care să vă împărtășească Amazon Prime nu poate ajunge la el.
  • Puteți descărca și șterge orice date stocate în cloud în orice moment sau puteți reseta contul la zero.
  • Scanările corporale și datele de ton pot fi șterse individual separat de restul datelor de sănătate.
  • Scanările corporale sunt încărcate doar pe scurt pe serverele Amazon, apoi sunt șterse „în decurs de 12 ore”, iar imaginile scanate nu sunt partajate niciodată către alte aplicații, cum ar fi galeria foto, cu excepția cazului în care exportați în mod explicit o imagine.
  • Înregistrările vocale sunt analizate local pe telefonul dvs. și apoi șterse. „Eșantioanele de vorbire sunt procesate local și nu sunt trimise niciodată în cloud”, spune Amazon, adăugând că „datele tonului nu vor fi utilizate în scopuri de instruire”.
  • Datele pot fi partajate cu terți, inclusiv cu unii parteneri precum WW (fostul Weight Watchers). Datele generate de funcția „laboratoare” sunt partajate numai ca informații agregate anonime.
Urmăritorul activității Halo face mai mult decât să numere pașii
Urmăritorul activității Halo face mai mult decât să numere pașii.

URMĂRIREA ACTIVITĂȚII ȘI A SOMNULUI

Caracteristicile de scanare corporală și ton pot fi cele mai strălucitoare (sau, în funcție de perspectiva dvs., cele mai înfiorătoare) părți din Halo, dar lucrul pe care probabil îl veți petrece cel mai mult timp urmărind este scorul dvs. de activitate.

Aplicația Amazon Halo urmărește fitnessul cardio săptămânal în loc de zi cu zi – permițând zile de odihnă. Contează pași, dar la un nivel superior, ceea ce obțineți este un scor abstractizat (și, desigur, un inel de finalizat), care este mai holistic. La fel cum a făcut Google în 2018 , Amazon a colaborat cu American Heart Association pentru a dezvolta scorul de activitate abstract.

Halo Band își folosește monitorul cardiac pentru a distinge între activitate intensă, moderată și ușoară. Aplicația le combină pe cele pentru a vă asigura că atingeți o țintă săptămânală. În loc de solicitările orare „stand” ale Apple Watch, aplicația Halo urmărește cât timp ați fost „sedentar”. Dacă mergeți mai mult de opt ore fără să faceți prea multe (fără a lua în calcul somnul), aplicația va începe să deducă din scorul săptămânal al activității.

Funcția de urmărire a somnului de la Halo
Funcția de urmărire a somnului de la Halo.

Halo Band poate detecta automat activități precum mersul pe jos și alergarea, dar literalmente orice alt tip de exercițiu va trebui introdus manual în aplicație. Întregul sistem se simte mai puțin conceput pentru antrenamentele min-max și mai mult pentru persoanele care doresc doar să înceapă să fie mai active în primul rând.

Vorbind despre urmărirea inimii, Halo Band nu vă avertizează proactiv asupra afecțiunilor cardiace, cum ar fi fibrilația atrială, și nici nu detectează căderile.

Urmărirea somnului de la Halo Band încearcă în mod similar să creeze un scor abstractizat, deși puteți săpați și să vizualizați detalii despre somnul REM și alte valori. O mică inovație pe care Halo Band o împarte cu noul Fitbit este monitorizarea temperaturii. Folosește o linie de bază de trei zile când dormi și de acolo poate afișa o diagramă a temperaturii corporale medii când te trezești.

Matricea senzorilor Halo Band
Matricea de senzori Halo Band.

HALO LABS, PARTENERIATE ȘI ABONAMENT

În cele din urmă, Amazon a colaborat cu mai multe părți terțe pentru a crea servicii și studii pentru a merge împreună cu serviciul Halo. De exemplu, dacă sistemul furnizorului dvs. de servicii medicale este compatibil cu Cerner, puteți alege să partajați procentajul de grăsime corporală cu sistemul electronic de evidență medicală al furnizorului dumneavoastră. Amazon spune că va fi, de asemenea, o opțiune complet subvenționată pentru programul de wellness John Hancock Vitality .

Parteneriatul emblematic este cu WW, care sincronizează datele de la Halo în propriul sistem FitPoints al WW. WW va promova, de asemenea, Halo Band însuși pentru persoanele care se înscriu pentru serviciul său.

Există zeci de parteneriate de profil inferior, care vor apărea în aplicația Halo sub denumirea de „Labs”. Multe dintre laboratoare vor apărea ca „provocări” de patru săptămâni concepute pentru a vă determina să vă schimbați obiceiurile de sănătate. Partenerii care creează laboratoare variază de la Mayo Clinic, Exhale, Aaptiv, Lifesum, Headspace și multe altele. Deci, ar putea exista un laborator care să vă încurajeze să încercați yoga sau un set de sfaturi pentru a dormi mai bine, cum ar fi să vă dați animalul de companie din dormitor.

Amazon spune că fiecare laborator trebuie dezvoltat cu „dovezi științifice” ale eficacității sale și Amazon le va audita. Datele create din aceste provocări vor fi partajate cu acei parteneri, dar numai într-un mod agregat și anonim.

Practic toate caracteristicile discutate aici fac parte din abonamentul Halo de 3,99 USD / lună. Dacă alegeți să o lăsați să cadă, Halo Band va face în continuare activitate de bază și urmărirea somnului.PREA RECE PENTRU PASIONAȚII DE FITNESS, DAR UTILIZATORII OBIȘNUIȚI VOR DORI SĂ PLĂTEASCĂ UN ABONAMENT LUNAR?

În ceea ce privește perceperea unui abonament lunar, Amazon este pe o parte comparativ cu majoritatea concurenților săi. Companii precum Fitbit și Withings oferă unele dintre aceleași caracteristici pe care le puteți obține din sistemul Halo, inclusiv urmărirea somnului și sugestii pentru îmbunătățirea stării dvs. de fitness. Au, de asemenea, mai multe benzi cu funcții complete, cu afișaje și alte funcționalități. Și, desigur, există Apple Watch, care va avea integrări mai profunde și mai bune cu iPhone decât va fi posibil vreodată pentru Halo Band.

În general, Halo este un amestec curios. Hardware-ul său este în mod intenționat mai puțin intruziv și mai puțin bogat în caracteristici decât concurenții, iar strategia sa de stabilire a prețurilor pune Amazon pe cârlig pentru crearea de conținut nou, obișnuit, pentru a menține abonații (videoclipurile cu exerciții par un pas natural în continuare). Între timp, funcția de scanare corporală merge mult mai departe decât alte aplicații în digitalizarea directă a imaginii de sine – care este fie atrăgătoare, fie deranjantă în funcție de relația dvs. cu imaginea de sine. Iar urmărirea emoțiilor cu Tone este complet nouă și mai mult decât puțin ciudată.

Mixul este atât de eclectic încât nu pot ghici cui s-ar putea atrage. Oamenii care sunt mai serioși în ceea ce privește exercițiile fizice și condițiile fizice vor dori cu siguranță mai mult decât ceea ce se oferă în hardware-ul în sine, iar persoanele care doresc doar să fie puțin mai active se pot opri la prețul abonamentului. Și întrucât Halo Band nu oferă aceleași alerte de sănătate precum detectarea căderilor sau detectarea anormală a frecvenței cardiace, nici utilizarea acestuia ca monitor de sănătate mai pasiv nu este o opțiune.

Asta nu înseamnă că sistemul Halo nu poate avea succes. Viziunea Amazon despre un dispozitiv de sănătate mai holistic este atrăgătoare, iar unele dintre alegerile sale în modul în care agregează și prezintă datele de sănătate sunt cu adevărat mai bune decât simpla numărare a pașilor sau completarea inelului.

Nici nu vom ști cât de bine se descurcă sistemul Halo de ceva timp. Amazon îl deschide ca program de acces timpuriu, deocamdată, ceea ce înseamnă că trebuie să solicitați aderarea, mai degrabă decât să vă înscrieți și să îl cumpărați

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *