Abonament pentru mașinile BMW, pentru a activa funcțiile care deja sunt instalate, precum: încălzirea scaunelor, volanului sau cruise-control

 Abonament pentru mașinile BMW, pentru a activa funcțiile care deja sunt instalate, precum: încălzirea scaunelor, volanului sau cruise-control

În iulie, BMW intenționează să lanseze o actualizare software pentru mașinile compatibile, care include personalizare digitală și funcții la cerere. 

Modul în care funcționează, a explicat producătorul auto printr-un comunicat de presă , este faptul că BMW va furniza hardware-ul și software-ul necesar al mașinii în timpul montării, astfel încât, ulterior, să poată fi activat în funcție de preferințele cumpărătorului. 

BMW are în vedere o situație în care, de exemplu, dacă un client dorea o funcție care nu a fost solicitată atunci când a cumpărat mașina, aceasta poate fi adăugată ulterior. Și dacă mașina respectivă ar intra în proprietate nouă cu altcineva, acel nou proprietar ar putea activa și funcțiile pe care le doresc. 

2020 BMW Connected Car Beta Days4

CNN detaliază mai bine acest serviciu de abonament oferind caracteristici tehnologice – control croazier adaptativ, asistență pentru păstrarea benzii, suspensie adaptivă – și funcții de confort – un volan încălzit – ca exemple.

„Oferim flexibilitate maximă și liniște sufletească clienților noștri atunci când vine vorba de alegerea și utilizarea echipamentelor lor opționale în BMW-urile lor, indiferent dacă acest BMW este nou sau folosit”, a declarat pentru Techcrunch un purtător de cuvânt al BMW .

„În viitorul apropiat, nu vom putea adăuga mai multe funcții aici, dar vom putea adăuga și mai multă flexibilitate pentru clienții noștri cu rezervări temporare, deci rezervarea de opțiuni timp de trei ani, timp de un an sau chiar mai scurt. perioade de timp, precum câteva luni “, a continuat purtătorul de cuvânt.

BMW nu a răspuns imediat la întrebările Business Insider de când și în ce piețe clienții se pot aștepta ca aceste funcții la cerere și personalizarea digitală să fie derulate. 

Potrivit CNN, compania a declarat că, ipotetic, un prim proprietar ar putea achiziționa un abonament de trei ani la scaunele încălzite, ceea ce înseamnă că acea persoană se așteaptă să păstreze mașina. Apoi, următorul proprietar ar putea decide singuri dacă vor să se aboneze și la scaunele încălzite. 

Acest lucru necesită, desigur, ca mașina să aibă deja hardware-ul funcției încorporat din fabrică, cum ar fi senzorii necesari pentru controlul automat al croazierelor sau elementele de încălzire pe un scaun sau volan. BMW aruncă ideea într-o lumină foarte favorabilă în comunicatul său, precizând că „consolidează selecția și personalizarea clienților, oferindu-le flexibilitate maximă”.

Cu toate acestea, această mișcare poate fi văzută și ca începutul glisării periculoase a marilor producători de automobile pe teritoriul microtransacțiilor. Microtransacțiile, cunoscute și urâte în lumea jocurilor de joc ca achiziții în joc , au înfuriat jucătorii, în esență, încasându-le mai mulți bani pentru a se bucura de un joc cumpărat deja.

2020 BMW Connected Car Beta Days3
2020 Zile BMW Beta Conectată. 

Acest BMW ar putea ajunge să fie similar. Mașina dvs. ar avea deja toate componentele necesare deja incluse. Ai mai plăti pentru ca gazul să-l poată transporta. Dar, de asemenea, ar trebui să plătiți BMW o taxă de abonament doar pentru ca acesta să activeze funcțiile. Ce se întâmplă dacă, după un timp, costul abonamentului depășește prețul funcției în sine? 

Apoi, trebuie să luați în considerare ce se întâmplă pe piața autovehiculelor uzate. Noul proprietar va fi de asemenea în legătură cu plata hardware-ului învechit? 

Tesla oferă faimoase caracteristici, dar după cum a raportat Jalopnik în februarie , acesta nu este întotdeauna un proces perfect de la proprietar la proprietar. Potrivit unui magazin, un client a cumpărat un Tesla Model S folosit care a fost echipat cu un autopilot îmbunătățit și o capacitate de autovehiculare completă – caracteristici în valoare de aproximativ 8.000 de dolari – doar pentru a afla că ambele au fost scoase din mașină în timpul unei actualizări software fără permisiunea lui. 

2020 BMW Connected Car Beta Days1
2020 Zile BMW Beta Conectată. 

Acest lucru se datorează faptului că, după cum a spus serviciul de asistență Tesla pentru client, “Tesla a identificat recent cazuri de clienți care au fost configurate incorect pentru versiunile de Pilot Automat pentru care nu au plătit. De atunci, a existat un audit pentru a corecta aceste cazuri. Vehiculul dvs. este unul dintre vehiculele care au fost configurate incorect pentru Pilot automat. “

Există, după cum a subliniat Jalopnik, subiecte întregi de forum dedicate acestei întâmplări altor oameni.

În comunicatul său se menționează că noua serie 5 , precum și fiecare BMW care va fi construit după iulie 2020, vor fi compatibile cu actualizarea. Mașinile au nevoie doar de cel mai recent sistem de operare 7 al producătorului auto.

Alte postări:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *